Skip to content

Viitorul nostru = Viitorul copiilor nostri

Aprilie 15, 2009

Asociatia CSG doreste sa atraga atentia asupra imbunatatirilor majore pe care un copil, un tanar le poate avea in dezvoltarea lui printr-un program integrat de stimulare.

Functia stimuleaza organul.
Stimularea motorie, senzoriala, intelectuala a organismului atrage multe beneficii persoanelor de orice varsta, dar, cel mai mult tinerilor, copiilor aflati in crestere.

Trebuie stimulate cresterea si dezvoltarea normala a ansamblului tendino-muscular si a oaselor. Astfel, prin activitatile potrivite, inima (sistemul circulator), plamanii (sistemul respirator), creierul (sistemul nervos), si celelalte organe, sisteme, vor functiona corect la parametri optimi.

Efectele lipsei de miscare se aplica si programului de after school initiat de MECI. Adaugam efectele de degradare la nivel neurologic – creierul si sistemul nervos, efectelor degenerative la nivel de muschi, organe, tendoane, oase.

Mentinerea copiilor, in acelasi spatiu pe o perioada lunga de timp contine un nivel stimulativ foarte mic. Cantitatea de stimuli redusa pe care creierul o primeste determina o dezvoltare lenta, insuficienta.

Stimularea constanta a corpului reduce intr-un procent major pierderile de minerale si alte substante necesare unui corp sanatos. De aceste pierderi sunt responsabile in cele mai multe cazuri stilul sedentar de viata (lipsa miscarii), lipsa unor stimuli variati si o alimentatie nepotrivita.

Putem sa avem o generatie de tineri foarte sanatoasa tinand cont de cateva recomandari:
mai multa miscare – mai multe informatii – mai multe activitati educative

Propunem:

* sustinerea orelor de dupa program in parcuri sau aer liber atunci cand conditiile meteo permit(amenajarea de spatii semideschise pentru astfel de activitati)
* vizite la muzeu – parteneriate cu muzeele (cantitatea de informatii dintr-un astfel de spatiu reprezinta un aport stimulativ considerabil)
* parteneriate cu centrele sportive, bazele de agrement pentru ca acesti tineri sa beneficieze de exercitii si miscare constant
* parteneriate cu organizatii si companii care sa puna la dispozitie personal pentru a gama larga de activitati stimulatorii

Invitam alaturi de noi toate persoanele si organizatiile ce doresc sa se implice in programe dedicate asigurarii unui viitor mai bun pentru noile generatii. Viitorul incepe acum si responsabilitatea este in intregime a noastra.
Contactati-ne pentru detalii.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: