Skip to content

Diploma sau experienta – care conteaza mai mult?

Mai 16, 2009

Jumatate din informatia pe care o invatati in primul an de facultate va fi complet depasita pana in momentul terminarii celui al 3-lea an de studiu.


video link primit de la colegul marius

Este imens de multa informatie in jurul nostru. Dar, aceasta disponibilitate este atat un avantaj cat si un potential pericol.
Atunci, cand terminati un ciclu de invatamant liceal, universitare/colegiu, sau post-universitar, diferenta intre ce ati invatat dumneavoastra si ceea ce veti gasi la locurile de munca este imensa.

Cum se intampla asta?
– masinile/tehnologia – dupa 1989 la noi in tara au intrat masiv masini si tehnologii care utilizau procesoare/roboti calculatoare mai exact
– comunicarea mult mai activa cu celelalte tari ale lumii – pune la dispozitia conducerii, echipei de management mai multe tipuri de structuri de conducere, respectiv mai multe modalitati de a cere angajatului implicare, calitate si responsabilitate la locul de munca

Ce e de facut?
Cititi mult mai mult decat bibliografia. Cititi istoria si studiile din domeniul in care doriti sa va implicati, sa activati. Mergeti si luati legatura cu fabricile, companiile din domeniul dumneavoastra. Incercati sa intrati in sesiuni de practica/internship si sa fiti cat mai mult in contact cu ei.
Aceastea pot fi doua metode care va ofera o solida baza de cunostinte teoretice care impreuna cu sesiunile de practica va pot ajuta sa tineti pasul cu volumul imens de informatie.

Partea cea mai interesanta: volumul de informatii si avansul tehnologic este din ce in ce mai mare si mai rapid.
Asta da provocare, succes!

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: